top of page

Leerlingenraad

Elk jaar worden er in iedere klas enkele energieke leerlingen verkozen, die zich geroepen voelen om hun klas te vertegenwoordigen in de leerlingenraad.

 

Tweemaandelijks houden we een algemene vergadering. Hier bespreken we voorstellen en noden die door leerlingen aangebracht werden. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat jullie een aangename en fijne tijd hebben hier op het College.

De voorzitters van de leerlingenraad zetelen ook in de schoolraad waar ze de  stem van de leerlingen vertegenwoordigen en hun standpunten verdedigen.

 

We hielpen tevens mee de kernwoorden van het pedagogisch project van onze school te bepalen. Deze woorden staan, voor ons leerlingen, centraal in onze carrière binnen het College.

 

Naast het vergaderen organiseren we tal van spetterende activiteiten. Denken we hierbij aan Valentijnsdag, Sinterklaas, een kerstmarkt, dag van de leerkracht/leerling, dag van de jeugdbeweging, spaghetti-avond, lunchbeat, …  Met de opbrengst van deze twee laatste konden we de kapel omtoveren tot indoor-sportzaal door het plaatsen van pingpong- en biljarttafels, hebben we de speelzaal ingericht met kleurrijk meubilair en … hebben we budget om bovenstaande activiteiten te organiseren.

Voor leerlingen die gemotiveerd en geëngageerd zijn is de leerlingenraad zeker een aanrader!

Want …de leerlingenraad zorgt er voor dat de stem van de leerling gehoord wordt!

 

Onze leuze:

Van de leerling, voor de leerling!

24
bottom of page